• 11 juni 2018

Sinds 2015 sport ik bij Basic Black. Wekelijks deed ik mee aan groepstrainingen onder begeleiding van Christi. Ik was benieuwd wat mijn lichaam zou kunnen en dus begon ik naast mijn wekelijkse uurtje groepstraining een aantal pt lessen te volgen. Na een aantal pt lessen bleek ik zwanger te zijn van mijn eerste kindje. Ik heb Christi op een gegeven moment dus moeten mededelen dat we op een andere manier zouden moeten gaan trainen, van kijken naar wat mijn lichaam kan, naar zo fit mogelijk mijn zwangerschap doorkomen.

Vanaf het begin dat ik wist dat ik zwanger was, heb ik besloten dat ik zo lang mogelijk zou willen door trainen. Dit betekende voor Christi dat zij vanaf dat moment de trainingen voor mij zou moeten aanpassen, ook de groepstrainingen. Gelukkig heeft Christi vanaf het begin af aan gezegd “zolang jij wilt trainen, zorg ik ervoor dat dat mogelijk is.”

In het begin betekende dat voornamelijk geen rechte buikspieren meer, maar naar mate mijn zwangerschap vorderde betekende dat ook minder zware of geen gewichten meer en zelfs bepaalde oefeningen helemaal niet meer. Nadat mijn pt trainingen stopten ben ik alleen op dinsdagavond in de groep blijven trainen.

Soms betekende dat dat er oefeningen waren die ik prima mee kon doen, maar met wat minder zware gewichten. En soms betekende dat ook dat Christi totaal andere oefeningen voor mij moest bedenken. Dit was nooit een probleem en ik kon dus gewoon elke dinsdagavond met mijn groep blijven meetrainen.

Toen ik 32 weken zwanger was kreeg ik last van mijn rug en begon ik wel erg vermoeid te raken omdat ik eigenlijk nog wel druk met alles was, en toen heb ik besloten te stoppen met trainen.

Ik vond het heerlijk om ook tijdens mijn zwangerschap door te sporten. Bij Basic Black heb ik alle mogelijkheden gekregen om zo lang mogelijk door te kunnen sporten. Vrouwen die zeggen dat je niet meer kunt sporten omdat ze zwanger zijn hebben absoluut geen gelijk. Je traint op een andere manier maar je kunt nog steeds genoeg wel doen.

Ik heb zelfs alweer (een beetje) zin om in september te beginnen met sporten om mijn lichaam weer fit te krijgen na de bevalling.