Referenties

Sinds 2015 sport ik bij Basic Black. Wekelijks deed ik mee aan groepstrainingen onder begeleiding van Christi. Ik was benieuwd wat mijn lichaam zou kunnen en dus begon ik naast mijn wekelijkse uurtje groepstraining een aantal pt lessen te volgen. Na een aantal pt lessen bleek ik zwanger te zijn van mijn eerste kindje. Ik heb Christi op een gegeven moment dus moeten mededelen dat we op een andere manier zouden moeten gaan trainen, van kijken naar wat mijn lichaam kan, naar zo fit mogelijk mijn zwangerschap doorkomen.

1cbf7c7b D971 4e03 B945 6dee1157b396

John heeft mij klaar gestoomd voor mijn eerste bodybuildingwedstrijd ooit.

Vanaf dag 1 was hij er. Elke vraag die ik stelde werd beantwoord. Zelfs als ik problemen ondervond tijdens een individuele training in een andere sportschool liet hij alles vallen en kwam me helpen. Die toewijding zorgde er bij mij voor dat ik nog harder wilde werken. 

John heeft de kennis en de juiste connecties om je daar te krijgen waar je moet zijn. 

He had my back at all times. Zeker in de laatste weken toen het echt zwaar was stond hij klaar voor me.  Dankzij John en zijn team heb ik ondanks mijn rugklachten pijnvrij kunnen trainen en heb ik een geweldige prestatie neer kunnen zetten.

IMG 1272

Al enige jaren heb ik flinke last van mijn darmen, na wat dokter- en ziekenhuisbezoeken is er geconstateerd dat ik het prikkelbare darmsyndroom heb.

Tja en dan.. dan probeer je alle dieetsoorten die je kan bedenken, van compleet veganistisch eten tot het enkel nuttigen van glutenvrije producten. Helaas bleef de opgezette buik, rennen na de wc, of juist amper na de wc kunnen en de heftige buikpijnen waardoor ik regelmatig s ’nachts wakker van lag (huilend aan toe). Totdat coach Christi aangaf dat ze mij kon begeleiden met het eliminatiedieet, waarbij je onder begeleiding een dieet van 10 weken gaat volgen waarbij je begint met een basis dieet van 2 weken om vervolgens elke week een subgroep toe te voegen, bijvoorbeeld lactose, glucose, etc.

Vol energie (en met stille hoop) zijn we aan de slag gegaan, elke week zaten we met elkaar, hield ik een eetdagboek bij, bespraken we de vorderingen en veranderingen en kon ik terecht met al mijn vragen bij Christi.

Eindresultaat? Na 10 weken zijn we erachter gekomen dat mijn darmen fel reageren op lactose en gluten. Dit aangepast te hebben in mijn dagelijkse eetpatroon heb ik veel rustiger darmen gekregen en zijn de buikpijnklachten aanzienlijk verminderd. Kortom zeker raadzaam om te proberen als je last hebt van een spastische dikke darm of prikkelbaar darm syndroom!

21369573 10214523912315664 3541629667475648238 N

Onlangs heb ik hulp gehad bij PDS. PDS staat voor PrikkelbaarDarmSyndroom. Samen met mijn coach Christi ben ik aan de slag gegaan met de voeding. Dit om te kijken waar mijn darmen op reageren. Ik ben er na een aantal weken achter op welke voeding ik reageer. Christi heeft mij een schema gegeven wat wel en niet te eten, voeding achterwege laten en toe te voegen. Door dit strikt op te volgen kan ik nu met een gerust hart zeggen dat ik super blij ben met het resultaat. Voorheen gaf ik het een pijn cijfer 7.5 en op dit moment een 3.5. Ik raad een ieder aan om hier eens over na te denken om dit te overwegen om uit te zoeken als je last hebt van je darmen in welke vorm dan ook.

Basic Black heeft een fijne open sfeer! Sinds ik mij bij hen heb aangesloten, zag ik eindelijk een stijgende in mijn ontwikkeling ipv van stagnering. Tijdens het trainen komt precisie bij kijken. Wat is de juiste houding en vanuit welke spier ga je te werk. De 1e dag ging ik ‘dood’ voor mijn gevoel althans. Maar zoals ik heb geleerd, fit worden wordt je niet in 1 dag. Het is een proces. En in dit proces, is er veel ruimte geweest voor vragen. Waardoor ik ook op een andere manier heb leren denken/kijken. Deze ontwikkeling die ik hier heb gemaakt, zal alleen maar doorgezet worden!

Yeliz

Basic Black was de perfecte partner voor mij om mee samen te werken. Ik was erg onder de indruk van de wil om na mijn blessure zo snel en sterk mogelijk terug te komen. John Black en zijn team eromheen zijn geweldig om je doelen te bereiken.

Schermafbeelding 2016 11 14 Om 10 50 48

Ondanks een vervelende schouderblessure kan ik toch op een verantwoorde manier sporten, de personal  training welke ik volg bij Basic Black dragen echt bij aan mijn herstel. In een korte tijd is de belastbaarheid van mijn schouder veel beter geworden en ben ik nagenoeg pijn vrij.

Daarnaast is de sfeer bij Basic Black super gezellig en voelt het echt als thuis!

 

Schermafbeelding 2016 09 06 Om 09.08.15

Ik was op zoek naar een uitdaging. En die had ik gevonden. Geen zwangerschapsgym maar Personal Group Training.

Toen ik na mijn bevalling weer begon met trainen woog ik 85 kilo en was mijn BMI gestegen naar 25,1. Ik zou 2 keer per week gaan trainen, maar helaas liep ik een blessure op. Mijn achillespees scheurde. Dit was voor mij het begin van de periode waarin ik mijn kilo’s ben kwijtgeraakt en ik wilde al zittend op de bank niet nog zwaarder worden en dus belde ik John voor een afspraak.

Door een voedingsplan op maat viel ik bijna een kilo per week af door gezond en gevarieerd te eten. Ik ben minder koolhydraten gaan eten en drinken en juist meer eiwitten. En ik had geen een dag honger!

Basic Black is voor mij plezierig vanwege de manier van trainen en de sfeer. Ook het samen trainen ervaar ik als motiverend.

Silvana

Ik wist hoe ik op een goede manier met voeding bezig moest zijn, maar ik miste de motivatie om het sporten weer op te pakken. Ik ben op zoek gegaan naar een sportschool en/of een trainer die mij zou kunnen helpen mijn motivatie terug te vinden. Een plek waarbij het niet enkel draait om de kilo’s, maar juist om hoe ik mij fysiek en mentaal voel. Na een intakegesprek met John heb ik gekozen voor 1x per week personal training en 1x per week small group, in combinatie met een voedingsplan.

In de small group training train ik iedere week met dezelfde leden. Iedereen traint voor zichzelf, op zijn of haar eigen niveau, onder goede begeleiding. Hierdoor heerst er een prettige sfeer, wat mij motiveert iedere week weer te komen trainen.

Bij personal training word ik wekelijks uitgedaagd nét iets verder te gaan, nét iets meer te geven, zelfs als ik denk dat er niet meer in zit. John weet goed aan te voelen wanneer een oefening wel of geen effect heeft en wanneer mijn grenzen echt bereikt zijn. Daarnaast kijkt hij tijdens het trainen goed naar mijn houding en houdt hij rekening met blessures. De training wordt aangepast aan mijn wensen, wat ik graag wil bereiken. Het voelt hierdoor echt als samenwerken; een zeer prettige manier van trainen!

Kortom, bij BasicBlack werk ik samen met de trainers aan de beste versie van mijzelf.

Basic Black levert het totale pakket. John is een pure professional, die leeft voor wat hij doet, en het beste in je naar boven brengt. Met een gedegen screening legt hij het probleem bloot, en helpt je vervolgens om het aan te pakken en op te lossen. Dat doet hij vriendelijk als het kan, confronterend als het moet, en altijd in het belang van jouw doelen.

Toen ik het enkele jaren geleden een tijdje zelf niet kon, doordat er bij mij een auto-immuunziekte werd geconstateerd die mijn lijf en hoofd gedurende een paar jaar had gesloopt, heeft John me begeleid. Hij loste de inmiddels ontstane storingen op, en heeft me weer ‘opgewerkt’ tot het niveau dat ik het zelf weer kon overnemen. Zowel fysiek als mentaal. Hij hielp me om mijn gestelde doelen te halen, en hielp me ‘over de drempel’ zodat ik weer zelf aan de slag kon. John nam de tijd en dacht continu met me mee over hoe we de plannen konden realiseren.

Inmiddels ben ik ‘op niveau’, en ben ik fitter dan ik ooit ben geweest. Dat laatste stukje kon ik zelf, alleen het begin ervan, de moeilijkste stap, die kwam hoe dan ook door John!

Rick Lablans