• 22 september 2016

Of ik mee wilde doen aan een stormloop? Vroeg mijn broer tijdens een verjaardagsvisite. Ja, tuurlijk. Leuk. Er werden nog wat andere mensen gevraagd en we hadden ons clubje compleet. Het ging om een stormbaan van tien kilometer. Ik sport graag. Wekelijks doe ik aan zaalvoetbal en basketbal. Soms loop ik hard. Zo’n vijf kilometer. Met een beetje oefenen ging die tien kilometer ook wel lukken. Dacht ik.

Door: Vincent ten Berge

Gelijk inschrijven dan maar. En daar bleek die tien kilometer ineens tien mijl te zijn. Dat waren ineens heel wat meer kilometers. Ik ga een uitdaging niet uit de weg, maar ik wilde me wel goed voorbereiden en besloot daarom bij John te gaan trainen. Ik wilde geen blessures krijgen en vooral mijn knie kan na een poos hardlopen behoorlijk opspelen.

Intensief sporten
De trainingen bij John hebben me goed geholpen. Ondanks dat ik veel en intensief sport, was ik de eerste keren echt kapot. Ik werd gepusht om door te gaan en had dat zeker nodig. In een korte tijd is mijn conditie vooruit gegaan en ben ik sterker geworden. Hij let op mijn houding en hoe ik de oefening uitvoer.

Anderhalve week voor de run had ik dikke pech. Bij zaalvoetbal liep ik een enkelblessure op. Ik belde John en hij heeft mij direct en goed geholpen. Daardoor kon ik pijnvrij meedoen met de stormloop. De run ging super goed en boven verwachting. Ik liep het makkelijk uit en was super trots op mezelf en mijn vrienden.

Goede voorbereiding
Het was een toffe ervaring en voor herhaling vatbaar. En dan weet ik dat ik voor een goede voorbereiding bij John moet zijn.

schermafbeelding-2016-09-26-om-09-06-25