• 4 januari 2016

Silvana Berghorst was zo’n 4 maanden zwanger toen ze bij Basic Black aanklopte. Ze kwam tijdens de zwangerschap bijna 20 kilo aan. Ze wilde niet al zittend nog zwaarder worden, maar werken aan haar fitheid. Ze kreeg voedingsadvies en volgende trainingen bij Basic Black en is weer op haar streefgewicht. Haar doelen voor de toekomst? “Gezond blijven, gezond blijven eten, lekker blijven trainen en mogelijk aansluiten bij de Shape Groep.”

“Tijdens mijn tweede zwangerschap ben ik gaan trainen bij Basic Black. Ik was ongeveer 4 maanden zwanger toen ik begon met trainen”, vertelt Silvana. “Ik was op zoek naar een uitdaging. En die had ik gevonden. Geen zwangerschapsgym maar Personal Group Training! Tot 6 weken voor de bevalling volgende ze één keer per week PGT. “Daarnaast had ik een baan in de zorg, zorgde ik voor een kleuterdochter en bewoog ik iedere dag door te wandelen of fietsen.”

Kilo’s kwijtgeraakt
Toch kwam ze gedurende de zwangerschap bijna 20 kilo aan. “Toen ik na mijn bevalling weer begon met trainen woog ik 85 kilo en was mijn BMI gestegen naar 25,1. Ik zou 2 keer per week gaan trainen, maar helaas liep ik een blessure op. Mijn achillespees scheurde. Dit was voor mij het begin van de periode waarin ik mijn kilo’s ben kwijtgeraakt en ik wilde al zittend op de bank niet nog zwaarder worden en dus belde ik John voor een afspraak.”

Geen dag honger
Bij haar thuis maakte John een voedingsplan op maat en via de app Virtugym hield Silvana een dagboek bij van wat ze at en dronk. “Per week viel ik bijna een kilo af door gezond en gevarieerd te eten. Ik ben minder koolhydraten gaan eten en drinken en juist meer eiwitten. En ik had geen een dag honger!”

Begin december woog ze 70 kilo. In een periode van 3,5 maanden is ze dus flink afgevallen. “Mijn doel is nu om mijn gewicht stabiel op 71 kilo te houden. Basic Black is voor mij plezierig vanwege de manier van trainen en de sfeer. Ook het samen trainen ervaar ik als motiverend.”