• 7 mei 2016

Harry van Wijnen (51) stapte, op advies van zijn fysiotherapeut, binnen bij Vitality Studio Basic Black. Hij kampte met een flinke liesblessure door (te) intensief te trainen voor een marathon. Sportartsen, fysiotherapeuten en andere specialisten; Harry bezocht ze allemaal. “Ik bleef maar hardlopen, zonder naar mijn lichaam te luisteren.” Trainen bij Basic Black zorgde ervoor dat hij het hardlopen weer kon oppakken.

Harry zocht vijf jaar geleden een nieuwe uitdaging en die vond hij in het hardlopen. “Ik had het helemaal te pakken en liep daardoor al snel halve marathons. Ondertussen luisterde ik amper naar mijn lichaam en negeerde opkomende en kleine kwaaltjes.” Tot het moment dat Harry niet meer verder kon hardlopen door een pijnlijke liesblessure. Het hardlopen hield op en hij kwam in de medische molen terecht. “Op advies van mijn fysiotherapeut zocht ik een plek om te sporten, zo kwam ik uiteindelijk bij Basic Black terecht.”

Vooruitgang
Toch ging John niet direct aan de slag met Harry. “Hij zei heel stellig: Met deze klachten ga ik niet met jou trainen. We moesten eerst de onderliggende reden vinden. Dus stuurde John me naar Hans, zijn manueel therapeut. De oefeningen die we daar deden, zorgde voor een verbetering. Daarna kon ik aan de slag bij John!”

“Het probleem zat hem in mijn zwakke buik- en rugspieren”, vertelt Harry. “Deze specifieke spieren waren niet sterk genoeg om de klappen van het hardlopen op te vangen. Ik had me voor de blessure constant gefocust op het hardlopen. Zonder andere spieren daarbij te trainen.”

Professionaliteit
“Je merkt tijdens een training dat alle spieren tussen je schouders en je kuiten aan bod komen. Dat heeft een positieve werking op het ontwikkelen sterke spieren. Basic Black staat wat mij betreft voor persoonlijke begeleiding en professionele kennis. En dat maakt het sporten veilig, want als mijn onderrug, zoals nu, opspeelt dan weet ik dat ik de juiste begeleiding krijg.”

Harry is na zijn liesblessure blijven trainen bij Basic Black. “Ik sport nu nog één keer per week bij John en Maaike. En dat werpt zijn vruchten af; Ik kan weer ruim 16 kilometers hardlopen! Mijn buikspieren en andere delen van lichaam kunnen nu de vele kilometers met gemak aan.”