• 21 juni 2016

Karin Velthuizen (34) trok in september 2015 personal trainer en oud-buurman John Black aan zijn jasje. Ze wilde van haar zwangerschapskilo’s af. Door te sporten en op haar voeding te letten is ze van die ‘extra’ 15 kilo af. Karin: ‘Het had misschien sneller gekund, maar ik blijf wel genieten van een wijntje en een frietje!’

Karin en haar partner raakten in 2013 zwanger van hun eerste zoontje. En na de eerste was al snel het tweede zoontje op komst. Deze zwangerschap ging stroever en haar lichaam had eigenlijk de reumamedicatie nodig die ze voor de zwangerschap juist moest afbouwen. Als vervangend medicijn kreeg Karin prednison. Nadat hun tweede zoon gezond en wel geboren was, bleek Karin 15 kilo te zijn aangekomen.

Aan de slag
Om weer lekker in haar vel te zitten en optimaal te kunnen genieten van haar zoontjes, besloot Karin dat er gesport moest worden. Iets wat ze eigenlijk niet al te graag doet. John van vitaliteitsstudio Basis Black maakte voor haar een plan van aanpak. Daarin werd opgenomen dat ze 2 keer per week een uur in de vitaliteitsstudio ging sporten. En op het gebied van eten mocht Karin niet meer dan 1600 calorieën per dag nuttigen.

Ze is er vol voor gegaan. Sportte twee keer in de week. En lette op wat ze aan voeding binnenkreeg. ‘Ik heb een hekel aan sporten, altijd al gehad. Maar na afloop van elke training voelde ik me geweldig. Nog steeds!’ Ook de maaltijden vielen Karin mee. ‘Ik was eerst bang dat het een crashdieet zou worden. Maar ik mocht alles eten wat ik wilde, alleen nu met mate.’

Balans
Ze heeft afgelopen maanden flink haar best gedaan om de balans terug te vinden. En dat is gelukt! Karin is ruim 15 kilo afgevallen. Sporten is nog steeds geen favoriete bezigheid, maar toch gaat ze wekelijks twee keer naar Basic Black Vitality Studio. Zo behoudt Karin de balans tussen enerzijds volop genieten van het leven en anderzijds een gezond leven.